Mitől lesz egy munkahely igazán jó?

Mitől lesz egy munkahely igazán jó?

Science Park: Kávé van, étterem van, pihenőhelyiség van. De mitől lesz egy munkahely igazán kedves az alkalmazottak számára?

Egy korábbi cikkünk alapján jutottunk a fenti következtetésre és nem hagyott nyugodni a kérdés, s készítettünk egy átfogóbb felmérést együttműködésben a munkatársaink.hu-val, azokról a dolgozói igényekről, amelyek jelentős mértékben befolyásolják a munkahely megítélését. A felmérésben résztvevők alkalmazottak, akik olyan budapesti cégeknél dolgoznak, ahol több mint 50 főt foglalkoztatnak és árbevételük éves szinten meghaladja a fél milliárd forintot. Az ő munkahelyükre vonatkozó értékelésüket vetettük össze a Science Parkban dolgozók értékeléseivel.

Az eredményekből egyértelműen kitűnik, hogy az alapvető igényeken túl nagyon fontos szerepet játszik a munkahely megközelíthetősége, a zöld környezet és az épület atmoszférája. Ezeken a jellemzőkön túl látszik, hogy Science Parkban dolgozók számára a fentieken felül biztosítottak a családbarát munkakörülmények és a munkavégzéshez megfelelő géppark is a rendelkezésükre áll.

Az sem lehet elkerülhető szempont, hogy a mai rohanó világban időt szakítsunk a testmozgásra, így egyre elterjedtebb szokás kerékpárral munkába járni. A Science Park róluk is gondoskodik, ugyanis a tervezésnél fontos szempontot volt a biciklitárolón túl olyan tisztálkodási helységek kialakítása, amely lehetővé teszi a mindennapi sportos közlekedést.

Ezek a tulajdonságok a piaci átlag fölé emeli a Science Parkot, ami talán egy részben annak is köszönhető, hogy az ott dolgozók szerint jelenleg is környezettudatos, haladó szellemű vállalatoknak ad otthont az irodaház. Természetesen személyes megítélés kérdése, hogy ki milyen munkakörnyezetet preferál, de abban talán mindannyian egyet érthetünk az értékelések alapján, hogy egy ilyen helyre, mint a Science Park élvezet lehet bejárni.